Titlul proiectului: Play & Learn Romania

Tipul proiectului: Proiect educational

Grupul Tinta: Tineri provenind de la licee sau universitati (15-22 ani)

Perioada de proiect: Septembrie – Decembrie 2019

 

Obiectivele principale ale proiectului sunt:

  1. Cresterea nivelului de cunoastere, constientizare si intelegere a NATO, a valorilor sale precum si a rolului, pe termen lung, pentru apararea securitatii globale;
  2. Reflectarea asupra celor 7 decenii de cooperare transatlantica NATO realizata pentru promovarea pacii si pentru apararea libertatii cetatenilor, onorand trecutul organizatiei si privind catre viitor;
  3. Realizarea unor continuturi educationale cu privire la NATO, care pot fi distribuite atat in cadrul unor retele traditionale ale NATO sau ale ONG-urilor, cat si in afara acestora;
  4. Prezentarea NATO ca o alianta a secolului al XXI-lea, relevanta pentru toate generatiile, dar in special pentru tineri.

 

Jocul a fost creat pentru a avea 4 nivele de dificultate. Fiecare jucator trebuie sa se inregistreze inainte de a incepe jocul ceea ce ne ajuta sa putem cuantifica numarul de tineri care sunt interesati de joc, dar si nivelul lor de cunoastere si intelegere. Toti jucatorii isi pot compara rezultatele obtinute (in puncte) cu restul jucatorilor inregistrati.

Grupul tinta al proiectului este reprezentat de generatia tanara, in special tineri cu varsta cuprinsa intre 15-22 de ani, care in mod normal nu mai asociaza NATO cu starea de pace si de pastrare a acesteia, careia i se alatura un public mai larg, fara studii de specialitate in domeniu si care, in mod obisnuit, nu au avut posibilitatea de a constientiza relevanta actuala a NATO in domeniul militar si politic.

Proiectul utilizeaza o metoda inovativa pentru distribuirea informatiilor referitoare la NATO, in intermediul noilor tehnologii. Jocul va facilita cresterea interesului tinerilor atat pentru invatarea unor informatii noi, cat si pentru spiritul competitional, ei putand sa isi compare rezultatele cu cele ale colegilor sau ale prietenilor.

Prin intermediul activitatilor prevazute pentru perioada de implementare a proiectului, acest joc va fi prezentat unui numar de minim 200 de tineri si de cadre didactice din Arad, Timisoara si Oradea, dar nu numai.

 

Acest proiect a fost castigat de catre Asociatia Activ pentru Comunitate si este finantat de catre NATO prin Divizia de Diplomatie Publica.

 

 

Play and Learn    Chestionar proiect