Academia antreprenorială de vară a fost un eveniment inedit, desfășurat în perioada 6-12 august, în cadrul proiectului strategic ERASMUS+ „Entrepreneurship, creativity, friendship”.

Acest proiect a fost realizat printr-un parteneriat între 3 țări: Bulgaria, Macedonia și România, în speță de către Bulgarian Euro-Atlantic Youth Club, Summer Work&Travel Alumni Macedonia și Asociația Activ pentru Comunitate din Arad.

În perioada 17 – 19 iunie, a avut loc prima tabără interdisciplinară de științe, realizată în cadrul celei de-a 3-a ediții a proiectului „Știința în viața de zi cu zi”, proiect co-finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad și realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și cu Universtatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Săptămâna aceasta au debutat două dintre cele mai importante proiecte ale Asociației Activ pentru Comunitate, și anume „Ora de Nutriție” aflat la cea de-a doua ediție, respectiv „Știința în viața de zi cu zi” care numără deja trei ediții.

Primul proiect este dedicat unei ample campanii de educare, informare și conștientizare, a minimum 750 de beneficiari direcți din cadrul grupului țintă reprezentat de tineri din Arad, cu privire la nevoia de a asocia o alimentație corectă și echilibrată cu o activitate fizică zilnică, în vederea promovării unui mod de viață plăcut și sănătos. Activitățile proiectului, desfășurate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, presupun realizarea a 60 de workshop-uri interactive cu beneficiarii direcți, în perioada mai-iunie, urmate, în toamnă, de alte două tipuri de workshop: unul culinar și unul științific.